Studenti-takmičari iz Akademije Operacija trijumf za samo nekoliko dana pevali su pred 4.000 ljudi na koncertu Gorana Karana u Centru "Sava", a onda su na sceni osetili i evrovizijski duh. Poslednje Gala veče pred polufinale (4. januara) i finale (5. januara) bilo je kobno po Splićanina Igora Cukrova, koji je prošao kao i mnogi pre njega koji su stali "na crtu" Vukašinu. Dečko iz Sanskog Mosta, očigledno, ima puno navijača i polako izrasta u jednog od favorita.
Ali, Igor nema za čim da žali. Daleko je dogurao, a član žirija Tonči Huljić je poručio: "Vas dvojica ste dokaz da život nije pravedan, jer ste obojica zaslužili da budete u finalu. Finale bez jednog od vas dvojice neće biti isto, ali, zapamtite - za vas život počinje 6. januara!".
"Napraviću od tebe svetsku zvezdu", poručio je Huljić Splićaninu, uz opasku da se pokazalo da Igor nije imao protekciju i da je "žalosno što jedan od najboljih pevača neće biti u finalu".
Igor je ispričao da mu se javilo učešće u jednom ovakvom šou, kada je gledao hrvatsko izdanje Velikog brata. "Pomislio sam: što bi bilo dobro da se organizuje Veliki brat za muzičare. I onda sam dobio poziv za audiciju".
"Ovaj šou mi je promenio život i verujem da će od sada biti sve bolje i bolje", rekao je Igor Cukrov i obratio se ostalim studentima: "Ljudi, volim vas i jedva čekam da zajedno sarađujemo".
I ostali studenti su dobili pohvale, a prema rečima Huljića mnoge ćemo gledati u lokalnim izborima za Pesmu Evrovizije. "Verujem da ćemo neke od njih videti i u Moskvi (domaćin Eurosonga 2009.)", rekao je Huljić.
Isto misli i Jelena Tomašević, koja je pevala sa Ninom i Anom evrovizijsku pesmu "Oro". "Obe mogu na Evroviziju! Ovde već ima velikih zvezda i žao mi je samo što su neki moji favoriti ranije ispali, pre svih Sonja".
Čuli smo i "kragujevačku vezu" - Jelenu Tomašević i Danijela u izvođenju pesme "Košava". Danijel je bio presrećan kada je saznao da će pevati sa Jelenom, koja je otkrila da je Danijel još kao klinac jurio za njom u kragujevačkoj gimnaziji samo da bi mu nešto otpevala.
Danijel je ove nedelje do suza zasmejao sve koji su gledali dnevne preglede, kada je gost na Akademiji bio kompozitor Kornelije Kovač. "Mrtav hladan" mu je rekao: "Blago vama, vi znate Aleksandru i Kristinu (njegove ćerke)".
Da je zaista izuzetno talentovan Danijel je pokazao izvodeći čuvenu "Magdalenu" Olivera Dragojevića. Od žirija je dobio samo pohvale. I više od toga. "Ovo je pesma koju je napisao pokojni Zdenko Runjić. Da je živ bio bi ponosan na tebe za ovo što si uradio. Ti stalno praviš muzičke minjature, ali ih uvek staviš na pravo mesto. Svaka ti čast", rekao mu je Tonči Huljić.
Ismeta je takođe bila očarana. "Ako je Oliver pevao 'Magdalenu' za 20. vek, onda je, Danijele, vaša 'Magdalena' za 21. vek".
Danijel je zaista bio srećne ruke večeras, jer je dobio poljubac od lepe voditeljke Nikoline. To je bio njen način da mu se zahvali za izjavu: "Nije samo lepa (Nikolina), nego je i mnogo pametna".
Ana Bebić je takođe blistala večeras. Što bi rekao Tonči Huljić "izabrala je da bude pevačica a ne domaćica". "To je to! Nemam zamerki. Potpuno vladaš scenom, imaš tu prikrivenu erotiku", rekao je Huljić.
Crnogorka Nina je, prema oceni Ismete, bila bolji deo dueta sa Milenom Vučić, crnogorskom pevačicom.
Adnan je pevao "Moj je život Švicarska". Njemu je već život "Švicarska", jer zna da ga u Živinicama čeka veliko slavlje kad dođe. To mu je nabitnije. Tonči Huljić mu je preporučio da ostane u "pop-folk žanru".
Ismeta je iskritikovala Adnana i Aleksandra za duet u pesmi "Skopje" grupe Leb i sol, rekavši im da to ne bi volela još jednom da čuje.
Aleksandar je potom nastupio i sa zvezdom ove večeri Sakisom Ruvasom u evrovizijskom hitu "Shake it", a žiri ga je pohvalio da se dobro nosio sa tim da peva sa velikom zvezdom.
Ali, sve kritike su sada nevažne - imamo finaliste: Ana Bebić, Nina Petković, Danijel Pavlović, Vukašin Brajić, Aleksandar Belov i Adnan Babajić.
Sada je na vama, čitaocima i gledaocima da odlučite ko će biti prva zvezda Balkana iznikla iz šoua Operacija trijumf.