Najmlađi učesnik "Operacije trijumf" Nikola Sarić od početka je osvojio srca tinejdžerki širom zemlje, ali i celog regiona, čime je za najkraće vreme potvrdio status vodećeg favorita ženskog dela publike. Spontanim ponašanjem, iskrenošću, talentom, ali dobrim delom i fizičkim izgledom, izdvojio se od svojih kolega, pa ne čudi što je u poslednjih mesec dana svake nedelje jedan od studenata sa najviše glasova i jedini učesnik iz Srbije koji uspeva da odoli nominacijama "surovog" žirija. Dvadesetogodišnji Beograđanin...
"Nikolin talenat smo primetili još u najranijem detinjstvu. Za deveti rođendan stric mu je poklonio gitaru i onda niko u kući nije mogao da živi od njega i njegove svirke", priseća se Nikolin stariji brat Marko Sarić. "Iako nikada nije imao veći profesionalni angažman, samo je ponekad svirao sa svojim bendom i tako zarađivao džeparac. Znali smo da će od njega biti nešto." Na priče da je u osnovnoj školi bio jedan od najnestašnijih učenika, stariji Sarić kaže: "Samim tim što nije bio povučen, među vršnjacima je važio za neposlušnog mangupa." Ipak, u najranijem detinjstvu znao je da zadaje glavobolju roditeljima. "Kada je imao pet godina, napravio je pravi cirkus. Iskrao se iz stana, sišao niz stepenice i izašao na ulicu. U tom momentu se održavao maraton i on se priključio ljudima koji su trčali. Onako mali i neprimetan obišao je sa njima gotovo ceo grad. Kada smo primetili da ga nema, nastala je opšta uzbuna. Ovaj nestanak je bio prava trauma za celu porodicu. Roditelji su zvali policiju, angažovali smo ceo grad da ga traži. Na svu sreću, primetili su ga prijatelji mog oca kako sam tumara ulicama Zemuna i doveli su ga kući. Bio je uplašen i uplakan. Takvih osobina se još nije rešio i dan-danas zna da ode od kuće i da se nikome ne javi, samo što danas više ne obraćamo pažnju na to", kaže uz osmeh Marko.
S obzirom da je rastao u periodu kada je srpskom muzičkom scenom harao turbo-folk, iznenađuje činjenica da je Nikola postao zakleti roker. "Na prvom mestu su roditelji zaslužni za to što nikada nije ni pomislio da svira ili peva narodnjake. Potiče iz muzikalne porodice i imao je prilike da razlikuje kvalitet od šunda. Idoli su mu Dado Topić, braća Jelić i Vlatko Stefanovski. Imao je tu čast da svira na bini iza Zdravka Čolića i često u šali zna da kaže da mu je to najveći muzički uspeh. Činjenica je da u našoj zemlji turbo-folk donosi najviše novca i da je biti izvođač rok muzike ravno egzibicionizmu. Ipak, Nikola nije alav na pare, skroman je i mislim da bi pristao da svira folk samo u nekim crnim momentima – da bi kupio lekove."
Skromnosti jednog od favorita "Operacije trijumf" ide u prilog i to što njegovi afiniteti nisu ni približni onome o čemu većina njegovih vršnjaka mašta. "Za razliku od kolega sa Akademije 'Operacije trijumf', mislim da Nikola ne pretenduje da postane neka velika muzička zvezda. Njemu je dovoljno da ima novca samo da ode na more, za cigare i neke osnovne potrebe." Gledaoci ovog rijaliti-šoua dobro se sećaju kada je Sarić hteo da odustane od takmičenja, njegov brat objašnjava koji je glavni razlog Nikolinog ostanka u Kući na Košutnjaku. "On je takav, ne može dugo da izdrži u zatvorenom prostoru. Ostao je jer sam mu preneo ono što mu je drugar, koji je inače u bolnici zbog teškog zdravstvenog stanja, poručio. Rekao mu je da nipošto ne odustaje, bar zbog njega, i to je bilo presudno da ostane u igri."
Na žalost velikog broja njegovih obožavateljki, Nikola je već pola godine u ozbiljnoj vezi sa vršnjakinjom Nevenom. "Svakodnevno sam u kontaktu sa Sajkovom devojkom i, iako je najpopularniji od svih momaka sa Akademije među devojčicama, mislim da to neće ugroziti njihovu vezu. On nju stvarno voli." Ipak, nije uvek bio takav. Kao svaki mladić u njegovim godinama, nije želeo da se vezuje i znao je da slomi srce mnogim devojčicama. "Ovo je zapravo njegova prva ozbiljna veza. Mnogo puta sam mu govorio da bi trebalo da se uozbilji i da se potrudi da mu bar neka veza traje duže od tri dana, ali nije vredelo. Govorio je da ga sve to smara i citirao Čorbine stihove: 'Ostaću slobodan, neću se vezati, važno je samo dobro se zezati!' Ipak, našla se i ta koja ga je potpuno opčinila i promenila."
Dok se spremao za prošlu Galu, Nikolu je zadesila i tragična vest da mu je preminuo deda. Ipak, odlučio je da će se pokazati kao vrhunski profesionalac i nastupiti u ponedeljak. "Zajedno smo zaključili da je najbolje da ostane i nastavi da se bori. On sam zna da mu deda ne bi oprostio da je zbog toga posustao. Bio je njegov najveći navijač...", naglašava Marko.