Sonja Bakic Publika misli da si super
Broj poruka : 216 Datum upisa : 08.11.2008
| Naslov: Re: CAS pevanja Pet Nov 14, 2008 7:58 pm | |
| hmmmmm..ne mozhesh za sutra da spremish sachekaj sledetji domatji | |
|
| Naslov: Re: CAS pevanja Sre Nov 19, 2008 11:10 pm | |
| Izvinjavam se na mom poprilichnom dugom odsustvovanju sa foruma pa tako i sa chasova ovde..Sve sma objasnila Zmaju preko PM-A..Novo predavanje ce sad..heh..Ovo vbam doshlo ko val odmor do mene strooge profesorke LOL | |
|
Nikola P. grlfriends Admin
Broj poruka : 781 Godina : 28 Location : na pustom ostrvu sa Nikolama Datum upisa : 07.11.2008
| Naslov: Re: CAS pevanja Sre Nov 19, 2008 11:13 pm | |
| | |
|
| Naslov: Re: CAS pevanja Sre Nov 19, 2008 11:29 pm | |
| heh..pa hvala..da vidim shta ce te reci an ovo predavanje; Danas jedno kratko predavanje o tome shta je hor & co. Хор означава групу певача.
Хор броји од осам па чак до стотину певача. Најчешће око осам певача за сваку деоницу. Мањи вокални састави се називају камерни хорови и броје од осам до тридесет два певача (по савременим критеријима светског удружења хорова Musica Mundi). Састави од три до осам певача се не сматрају хоровима већ камерним саставима и њих називамо : трио, квартет, квинтет, итд. Хорски певачки би требали да поседују следеће особине:
- певање мелодије своје деонице, са пријатном бојом гласа која се увек уклапа оно што хор пева;
- праћење сопственог певања, и откривање грешака;
- контролисање јачине звука, према ономе што пише у деоницама или ономе што показује диригент,
- певање тако да се никад не истиче од других певача у хору;
- по могућности брзо читање и учење мелодије;
- тачно читање и изговарање језика на коме се пева, разумевање смисла текста који се пева;
- памћење мелодије, према томе праћење диригента што је више могуће;
- висок ниво слушне и менталне пажње;
- прихватање упутства од других, зарад добробити целе групе, чак иако се певач не слаже са инструкцијама;
Од певача који имају апсолутни слух се захтева да певају и у другом тоналитету од онога у коме је музика првобитно написана. Врсте хорова : су хорови који се састоје од певача истог пола, па тако имамо: Хор бечких дечака
- Мушке хорове, са истом структуром као и мешани, где сопране певају
дечаци, мушкарци певају алт (техником фалсето, често их уместо алта називају контратенорима).
- Женски хорови, који се најчешће састоје из вишег и нижег сопрана и вишег и нижег алта, подељених на два, скраћеница је ССАА.
- Мушки хорови, који се састоје из вишег и нижег тенора, баритона и баса.
- Дечији хорови, најчешће двогласни (сопран-алт)или трогласни (сопран 1, сопран 2 и алт), понекад и са више гласова.
Хорови се деле и према установи у којој раде на:
- Црквени хорови
- Академски хорови
- Школски хорови
- Градски хорови
- Професионални хорови (било самоиздржавани, или које издржава држава)
Неки хорови се деле и према врсти музике коју изводе на:
- Симфонијски хорови
- Џез хорови
- Хорови са кореографијом (где чланови хора, поред певања и плешу)
Domatji: Shta je hor i od chega se sastoji? Nvaedi mi 4 osobine koej bi trebali posedovati chlanovi hora. Navedi mi 5 vrsta horova Navedi mi 2 kompozitora koja imaju horska dela. (Za svakog posebno navesti ime kompozitora,ime dela.) Rok je do sutra uveche. | |
|
| Naslov: Re: CAS pevanja Pet Dec 12, 2008 5:07 pm | |
| Ewo nowo predawanje....swi mi wolimo da pewamo,da igramo i na bilo koji nacin pokazmeo swoj talenat...Was zadatak je da mi napisite bilo kakw tekst (kratak-ili dugacak) pesme,pripremite stajling za izvedbu pesme....wi ste sada stilisti wase pesme | |
|
Sajkov*Najveći*Fan*4ever Ulazis na akademiju
Broj poruka : 51 Godina : 28 Location : Svuda sa Sajkom Datum upisa : 24.12.2008
| Naslov: Re: CAS pevanja Čet Dec 25, 2008 4:14 pm | |
| Dobar dan ja sam nova na časovima,pa ako nije problem da ne radim domaći dok se ne uklopim u časove,a to će biti za nekih.....hm.........rcimo 100 godina,pa da ne radim domaći......nadam se da se slažete sa mnom........xexexexexe | |
|
LoVe OT Ulazis na akademiju
Broj poruka : 68 Godina : 28 Datum upisa : 05.12.2008
| Naslov: Re: CAS pevanja Sub Dec 27, 2008 8:43 pm | |
| el mogu i ja da se prikljucim? Ja bih da cekam sledeci dom...Ako nije problem. | |
|